Colombia La Reserva Honey

Colombia La Reserva Honey

-5%
1 bod do vernostného systému Čerstvo napražená

Grand Coffee

Colombia La Reserva Honey je káva s výnimočným chuťovým profilom, ktorý poteší milovníkov sladkých a kvetinových tónov. V šálke nájdete harmonické spojenie chutí mandarínok, trstinového cukru, čerešní a karamelu. Táto káva prináša komplexný a bohatý zážitok, ktorý je výsledkom starostlivého pestovania a spracovania na farme La Reserva. viac

Kód produktu: P00238 Doprava a platba

Pôvodná cena 12,90 €. Ušetríte 5% (0,65 €) od 12,25 € s DPH
Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
200g 1000g
svetlé

ks
Grand Coffee

Colombia La Reserva Honey je káva s výnimočným chuťovým profilom, ktorý poteší milovníkov sladkých a kvetinových tónov. V šálke nájdete harmonické spojenie chutí mandarínok, trstinového cukru, čerešní a karamelu. Táto káva prináša komplexný a bohatý zážitok, ktorý je výsledkom starostlivého pestovania a spracovania na farme La Reserva. viac

Kód produktu: P00238 Doprava a platba

Colombia La Reserva Honey je káva s výnimočným chuťovým profilom, ktorý poteší milovníkov sladkých a kvetinových tónov. V šálke nájdete harmonické spojenie chutí mandarínok, trstinového cukru, čerešní a karamelu. Táto káva prináša komplexný a bohatý zážitok, ktorý je výsledkom starostlivého pestovania a spracovania na farme La Reserva.

Farma

"Keď som prvýkrát prišiel na farmu všetci mi tvrdili že produkcia kávy na tomto pozemku je takmer nemožná. Jasná vízia, sny a láska k prírode a ku káve ma však inšpirovali začať tento projekt. Táto vášeň ma povzbudila, aby som sa stal lídrom a urobil to, o čom sa hovorí, že sa nedá. Keď máte vášeň a lásku k tomu, čo robíte, všetko je možné."

Juan Felipe Ocampo - majiteľ farmy La Reserva

.

Farma La Reserva je príkladom toho, ako vášeň pre prírodu a kávu môže premeniť nehostinnú pôdu na miesto plné života a výnimočnej kávy. Rozprestiera sa na viac ako 200 akroch prírodnej rezervácie, kde sa zachováva biodiverzita a chráni tisíce druhov, vrátane ohrozeného medveďa andského. Farma, ktorá bola kedysi opustená, dnes produkuje vysoko kvalitnú špeciálnu kávu, vďaka ideálnym podmienkam, ako sú výška a kvalitná pôda.

Spracovanie

Káva Colombia La Reserva Honey bola spracovaná metódou anaerobic honey. Tento unikátny proces začína fermentáciou celých čerešní bez vzduchu po dobu 36 hodín, následne sa z čerešní odstrání iba šupka (cascara) a s ponechanou dužinou sa znova fermentujú po dobu 96 hodín. Po tejto dvojitej fermentácii sa sušia s dužinou na afrických posteliach (Honey). Tento dôkladný proces spracovania dodáva káve jej charakteristické sladké a kvetinové tóny, pričom zdôrazňuje chute mandarínok, trstinového cukru, čerešní a karamelu. Tento starostlivý prístup k spracovaniu zabezpečuje, že každá šálka tejto kávy je jedinečná a nezabudnuteľná.

O krajine

História pestovania kávy v Kolumbii siaha do začiatku 18. storočia, keď prvé kávovníky priniesli jezuiti, ktorí ich zasadili na východných svahoch Ánd. Kávová produkcia sa začala rozvíjať pomaly, no v 19. storočí sa stala významným exportným artiklom krajiny. V roku 1927 vznikla Federácia pestovateľov kávy (Federación Nacional de Cafeteros de Colombia), ktorá výrazne prispela k zlepšeniu kvality a marketingu kolumbijskej kávy. Vďaka ideálnym klimatickým podmienkam, vrátane vhodnej nadmorskej výšky, bohatej vulkanickej pôdy a stabilným zrážkam, sa Kolumbia stala jedným z najväčších svetových producentov kávy. Dnes je kolumbijská káva známa svojou vysokou kvalitou a charakteristickými chuťovými profilmi, ktoré oceňujú kávoví nadšenci po celom svete.

Parametre
Chuť Ovocná, Sladká
druh 100% arabica
Odroda Caturra chiroso
Oblasť Južná Amerika
horkosť , ,, . .. ,.
acidita 1/5 2/5 3/5 .. ,.
chuťový profil mandarinky, trstinový cukor, čerešne, karamel
Spracovanie anaerobic honey
Spôsob prípravy espresso filter
Nadmorská výška 1 900 mnm
Farma La Reserva
Región Antioquia, Ciudad Bolivar
Cupping score 87
Chuť Ovocná, Sladká
druh 100% arabica
Odroda Caturra chiroso
Oblasť Južná Amerika
horkosť , ,, . .. ,.
acidita 1/5 2/5 3/5 .. ,.
chuťový profil mandarinky, trstinový cukor, čerešne, karamel
Spracovanie anaerobic honey
Spôsob prípravy espresso filter
Nadmorská výška 1 900 mnm
Farma La Reserva
Región Antioquia, Ciudad Bolivar
Cupping score 87